Ochtendritueel voor kinderen: klaarmaken voor school

Het is weer die tijd van het jaar! De kinderen maken zich klaar om weer naar school te gaan: dat betekent dat ouders zich moeten organiseren. Een van de belangrijkste dingen voor kinderen is het hebben van een ochtendritueel. Dit helpt hen zich voor te bereiden op de dag en zet de toon voor hun schoolervaring. In deze blogbijdrage bespreken we een aantal tips voor het creëren van een ochtendritueel voor uw kinderen. Volg deze tips op en uw kind zal een geweldige start maken!

Onderdelen van het ochtendritueel voor kinderen

– Zorg voor voldoende slaap:

Een van de belangrijkste dingen voor kinderen is om een goede nachtrust te krijgen. Zo worden ze fris wakker en zijn ze er klaar voor. De meeste kinderen hebben ongeveer acht uur slaap per nacht nodig, dus zorg ervoor dat ze genoeg rust krijgen.

– Aankleden:

Kinderen moeten zich aankleden zodra ze wakker worden, zodat ze met een goed gevoel aan hun dag kunnen beginnen. Dit betekent dat ze hun kleren de avond ervoor al moeten uitzoeken en nu bijvoorbeeld al rekening houden met de de modetrends voor 2022. en ze ’s ochtends klaar moeten leggen.

– Ontbijt:

Het ontbijt is een zeer belangrijke maaltijd voor kinderen, en het is het beste om iets gezonds te nemen wat ze ook graag eten zoals bijvoorbeeld havermout met vers fruit erop. Dit geeft ze de energie die ze nodig hebben om de dag te beginnen.

– Tijd om tanden te poetsen:

Maak ook even de tijd om de kinderen na het eten de tanden te (laten) poetsen. Dit is belangrijk voor de dagelijkse mondhygiëne en zo te zorgen voor een goed gebit.

– Inpakken van je rugzak:

Naast goed eten en slapen, moeten kinderen zich ’s ochtends ook voorbereiden op school. Dit houdt in dat ze hun rugzak moeten inpakken met alles wat ze nodig hebben, zoals lunchpakket, tussendoortje, schoolboeken en huiswerkopdrachten.

– De deur uitlopen

Als alles klaar is, is het tijd voor de kinderen om de deur uit te gaan en naar school te gaan! Zorg ervoor dat ze alles bij zich hebben wat ze nodig hebben en dat ze gepast gekleed zijn. En vergeet niet afscheid te nemen!

Specifieke aandachtspunten voor ouders

Voor ouders hebben we nog 2 aandachtspunten die zorgen voor een ontspannen omgang met de kinderen op de vroege morgen. 

-Begin met positieve gedachten:

Een van de belangrijkste dingen voor kinderen is om hun dag op een positieve noot te beginnen. Ouders kunnen helpen door ’s morgens positieve dingen tegen hun kinderen te zeggen. Dit zet de toon voor hun dag en maakt de kans op succes groter!

-Neem als ouder tijd voor jezelf: 

Als ouders is het belangrijk om elke dag wat tijd voor jezelf te nemen. Dat kan bijvoorbeeld een wandeling zijn of het lezen van een boek voor het slapengaan. Dit helpt u om fris te blijven zodat u voor uw kinderen kunt blijven zorgen!

Het creëren van een ochtendritueel voor uw kinderen kan moeilijk zijn maar het is zeker de moeite waard. Het zal hen helpen op een goede manier aan de dag te beginnen.