Modetips voor kinderen met een stoere uitstraling

Het is een bekend feit dat hoe we ons presenteren, is hoe mensen ons zien. Als we ons zelfverzekerd en gelukkig voelen, reageren mensen positief op ons. De juiste outfit en hoe het haar zit kunnen dus ook bij kinderen de beslissende factor zijn tussen de juiste vriendjes of vriendinnetjes krijgen. 

Tekenen van een laag zelfvertrouwen

Wat zijn tekenen dat een kind een laag zelfvertrouwen heeft?

  • Ze maken negatieve opmerkingen over zichzelf
  • Ze aarzelen om nieuwe dingen te proberen of verwachten dat dit zal mislukken
  • Ze geven makkelijk op als iets moeilijk is of lijkt
  • Ze hebben moeite met het identificeren van hun eigen sterke punten of positieve eigenschappen

Waarom een gezond zelfbeeld belangrijk is

Het is zeer belangrijk dat kinderen een gezond zelfbeeld hebben. Want zelfrespect is belangrijk voor het algemeen welzijn en de geestelijke gezondheid. Als een kind zich niet goed over zichzelf voelt, dan zal het vaak naast elkaar bestaande problemen zoals depressie, angst of woede hebben. Kinderen met een gezond gevoel van eigenwaarde hebben doorgaans betere relaties met anderen, zowel als kinderen als wanneer ze ouder worden.

De juiste kinderkleding kan het zelfbeeld verbeteren

Jezelf goed kleden zal zeker bij het zelfvertrouwen van een kind helpen. De pasvorm is daarbij ook van groot belang. Want je kunt mooie kleding hebben maar als het niet goed past, staat het niet mooi. Je goed kleden betekent echt niet dat er hier een fortuin aan uitgeven moet worden. Het gaat om het maken van goede mode keuzes. 

Kies de kinderkleding uit die hun eigenschappen accentueert. Petten bedrukken met een stoere spreuk kan het vertrouwen van een mini hiphop boy of girl ook aangenaam oppeppen. Geef je kind bovendien de ruimte om zelfstandig kleine beslissingen te nemen. Zoals bij de keuze van hun kleding. Dit stelt hen in staat en geeft hen het gevoel dat ze zelf controle hebben over deze zaken in hun dagelijks leven. 

Het zelfvertrouwen optimaliseren

Omdat we het al een beetje over hiphop hadden: de meeste kinderen houden van dansen. Maar sommigen zijn misschien te verlegen om zich daarin te uiten. Als kinderen echter beseffen dat niemand echt beoordelend naar hen kijkt, dan zullen ze zich minder verlegen voelen en zich eerder uiten.

Dit verhoogt hun zelfvertrouwen en kunnen ze zich meer comfortabel ontspannen. Het helpt uiteraard om als stoere ouder een rolmodel voor hen te zijn. Dit door hen te laten zien hoe zelfverzekerd je ook zelf bent.

Een kind dat een beetje stoer is, komt vaak zelfverzekerd over. Zo’n zelfverzekerd kind zal eerder positief denken, een sterk zelfbeeld hebben en zijn of haar taken efficiënter uitvoeren. Bovendien helpt de houding die hun ouders deze jonge kinderen bijbrengen, hun persoonlijkheid beter vorm te geven.

 

Daarom is het zo, dat hoe eerder jij als ouder begint met het opbouwen van vertrouwen en een gezond zelfbeeld bij kinderen, hoe beter en voordeliger het voor hun toekomst zal uitpakken. De juiste kindermode helpt hier zeker bij.